08:18 / 01.03.2019.

Autor: P.F./HRT

Što se dogodilo u glavi oca monstruma

-

-

Foto: - / -

Jučerašnji stravičan zločin na Pagu je sigurno najstrašniji, ali ne i jedini slučaj nasilja u zadnje vrijeme.
Teško je riječima opisati užas koji se dogodio na Pagu kada je otac s prvog kata bacio svoje četvero djece. To je sigurno najstrašniji, ali ne i jedini slučaj nasilja u zadnje vrijeme.

Nedavno je 14-godišnjak iz Trilja osumnjičen za pokušaj ubojstva majke, nasred ulice je izbo nožem u vrat i oko. Sjećamo se nedavnog slučaja kada je otac krvnički premlatio 14-godišnju kćer. Gotovo da nema dana kad ne stižu vijesti o nasilju.

O nasilju je u emisiji HRT-a Studio 4 govorila psihologinja Anita Lauri Korajlija s Filozofskog fakultetu u Zagrebu.

No prije razgovora doznajte od kolegice Žane Morović Rudić nove informacije o zdravstvenom stanju djece.


Što se to dogodi u glavi osobe da može počiniti nešto tako užasno?

To je pitanje koje se svi pitamo od jučer ujutro od kada se to dogodilo. Morat ćemo biti strpljivi oko odgovora jer odgovor nije jednostavan. Različiti stručnjaci pokušavaju dati hipoteze zašto se to dogodilo - od neuroloških bolesti, od psihijatrijskih, somatskih do toga da se radi o dubokom poremećaju ličnosti. Sasvim sigurno ljudi žele razumijeti zašto jer je to tako grozno da je važno da razumijemo zašto kako bi vratili vlastiti osjećaj sigurnosti. Možda nikada nećemo doznati zašto. Svakako se u toj glavi događalo nešto strašno od čega su stradala potpuno nevina djeca, objasnila je Anita Lauri Korajlija.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!