10:25 / 26.06.2018.

Autor: I.B./HRT

Što se to dogodilo u SDP-u, kakav je to dan D?

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na izvanrednoj konferenciji za novinare potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina kritizirao je stranačke kolege.
Na izvanrednoj konferenciji za novinare potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina kritizirao je stranačke kolege. Rekao je da svatko ima pravo na svoj stav, no da se stav mora iznijeti u tijelima stranke. Neodgovorno je u javnom prostoru cipelariti se međusobno. To ne razumijem i nikad neću razumjeti.Odlazak bilo koga mora biti u skladu sa statutom stranke. Stranka je uređena organizacija. Ostavka ili izglasavanje nepovjerenja odvija se na Glavnom odboru, rekao je Komadina. Istaknuo je da redovito izabrani predsjednik  ostaje na toj dužnosti do redovitih stranačkih izbora. Ne vidim što se to dogodilo u zadnjih mjesec dana kako bi se sad neki dan nazvao danom D. 

Grčić: Pritisak na Davora Bernardića bio je od prvoga dana

Ponovio je kako je Glavni odbor taj koji izglasava nepovjerenje. Sada je na djelu pritisak koji nije primjeren, dodao je. Potpredsjednika stranke Peđu Grbina pozvao je da svoje primjedbe iznese na odboru. Za Bernardića je rekao da je emotivan čovjek koji će sve učiniti u interesu stranke. Nisam prekrižio Bernardića, nikad nisam izdavao drugove i drugarice, istaknuo je Komadina.

Naime u medijima se neslužbeno najavljuje da pedesetak vodećih članova SDP-a, među kojima i većina članova Predsjedništva, priprema tekst peticije s kojom uskoro  planira izaći ne samo pred Bernardića već i Predsjedništvo stranke te javnost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!