07:58 / 26.03.2021.

Autor: T.V./HRT

Stojanović: Povećana incidencija u Istarskoj županiji

Aleksandar Stojanović, ravnatelj HZJZ Istarske županije

Aleksandar Stojanović, ravnatelj HZJZ Istarske županije

Foto: HTV / HRT

U Istarskoj županiji u protekla dva tjedna povećana je incidencija koja je vidljiva u većem broju osoba koje su u samoizolaciji i izolaciji, ali i u povećanom broju hospitalizacija, rekao je Aleksandar Stojanović, ravnatelj HZJZ-a Istarske županije, u emisiji HTV-a Dobro jutro, Hrvatska.

- Došlo je do pojave novih sojeva u našoj županiji što se može vidjeti u ubrzanom širenju zaraze odnosno broju novozaraženih osoba, objašnjava Aleksandar Stojanović.

Kaže kako cijepljenje u toj županiji ide svojim tijekom s obzirom na količinu cjepiva koju su dobili.

- Više od 1900 osoba je procijepljeno u našoj županiji na 9 punktova u 7 gradova. Cijepljenje se djelomično obavlja u ordinacijama liječnika obiteljske medicine ili u domovima onih pacijenata koji ne mogu doći u ambulantu, rekao je Stojanović.

Ističe kako je i dalje veći interes za cijepljenje nego što ima cjepiva.

- Očekuje se da ćemo idući tjedan dobiti malo manje od 5 tisuća doza cjepiva, ističe.

Stojanović kaže da se prema najavama turističkih kompanija očekuje određen broj gostiju za uskrsne blagdane.

- Ali prema njihovim najavama turistička sezona se planira od druge polovine svibnja. Strani državljani su obuhvaćeni protokolima dolaska i oni dolaze s negativnim nalazima. Nadamo se da će uvođenje tzv. COVID putovnica olakšati protok gostiju, poručio je.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!