16:19 / 28.09.2018.

Autor: I.M./HRT

Ston bilježi još jedno uspješno turističko ljeto

-

-

Foto: - / -

Sa svojim monumentalnim zidinama i jednom od najstarijih solana u Europi, Ston bilježi još jedno uspješno turističko ljeto koje se proširilo i na postsezonu.
Mjesec dana ranije nego lani Hrvatska je dostigla broj od sto milijuna noćenja. Našu je zemlju ove godine posjetilo oko 18 milijuna turista. I dok mnoga mala mjesta na obali već zaključuju svoju sezonu, u Stonu to nije slučaj. Zahvaljujući kulturno-povijesnoj baštini, i kraj rujna ondje je izvrstan.

Sa svojim monumentalnim zidinama i jednom od najstarijih solana u Europi, Ston bilježi još jedno uspješno turističko ljeto koje se proširilo i na postsezonu.

Tome znatno pridonosi organizacija raznolikih događanja poput Stonskoga maratona, već tradicionalnog potkraj rujna. 

Pri posjeti Stonu nezaobilazne su zidine, najdulji očuvani obrambeni zid u Europi koji, dio po dio, obnavlja Društvo prijatelja dubrovačke starine. Stonske je zidine lani obišlo 55 000, a ove se godine očekuje 60 000 posjetitelja. Primjer je to kako ulaganje u baštinu i spomenike kulture znatno pridonosi gospodarskom oživljavanju malenoga Stona.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!