13:23 / 21.12.2018.

Autor: HRT

Stotinu nagrada za najbolje digitalne obrazovne sadržaje

-

-

Foto: - / -

Od 398 prijavljenih digitalnih obrazovnih sadržaja odabrano je 100 radova učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja, koji su primili priznanja i novčanu nagradu u iznosu od 3500 kuna.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo je u petak u Zagrebu stotinu nagrada za najbolje digitalne obrazovne sadržaje, kako bi vrednovalo kreativnost u promjeni načina poučavanja u osnovnim i srednjim školama.

Od 398 prijavljenih digitalnih obrazovnih sadržaja odabrano je 100 radova učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja, koji su primili priznanja i novčanu nagradu u iznosu od 3500 kuna. Ministarstvo je osiguralo za nagrade 500.000 kuna bespovratnih sredstava preko javnog poziva, a izabrani radovi bit će objavljeni i na raspolaganje za korištenje na platformi Edutorij.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je da su svi prijavljeni zaslužili nagrade, a radovi koji pokrivaju 17 predmeta iz svih područja pokazuju da ne treba uvijek puno novaca kako bi se iskoristilo to što već postoji u sustavu - kreativnost učitelja i učenika.

- Pored fonda nagrada, Ministarstvo je za sljedeću godinu predvidjelo iz proračuna 26 milijuna kuna za nagrađivanje i sustav napredovanja učitelja. Za one koji povlače sredstva iz EU fondova predviđeno je povećanje plaća do 30 posto, kaže Divjak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!