14:18 / 22.06.2020.

Autor: HRT

Stožer civilne zaštite: U Hrvatskoj 19 novooboljelih

Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Do sada je testirano 72746 osoba, od toga 268 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 9 osoba.
Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 19, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2336 - priopčio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Jedna novooboljela osoba je iz Bjelovarsko-bilogorske županije, jedna iz Šibensko-kninske županije, jedna iz Dubrovačko-neretvanske županije, jedna iz Međimurske županije, jedna iz Koprivničko-križevačke županije, 9 novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba, 3 novooboljele osobe su iz Osječko-baranjske županije, a 2 novooboljele osobe su iz Zadarske županije.

Do sada je testirano 72746 osoba, od toga 268 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 9 osoba. Na respiratoru nema (0) pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2142. Od toga ih je 834 otpušteno iz bolnice, a kod kuće je ozdravilo 1314 osoba. Ukupan broj preminulih je 107.

- Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana - naglašavaju iz Stožera.

Pozivni centar 113 više nije u funkciji, sve informacije vezane uz koronavirus mogu se pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr .

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!