13:58 / 21.09.2020.

Autor: M.M./Hina

Stožer donio mjere za Ličko-senjsku županiju

Ilustracija (Matija Habljak/PIXSELL)

Ilustracija (Matija Habljak/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U Ličko-senjskoj županiji uvodi se obveza dezinficiranja ruku i nošenja maske za lice ili medicinskih maski u svim zatvorenim objektima u kojima se obavljaju javne djelatnosti.
Nacionalni Stožer civilne zaštite na prijedlog Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije donio nužne epidemiološke mjere za tu županiju, osim područja Grada Novalje, u trajanju od 14 dana.

-
Epidemija Covida-19 - iz minute u minutu  

U Ličko-senjskoj županiji od utorka, 22. rujna, uvodi se obveza dezinficiranja ruku i nošenja maske za lice ili medicinskih maski u svim zatvorenim objektima u kojima se obavljaju javne djelatnosti.

Na vjenčanjima i svadbenim svečanostima može biti najviše 50 osoba, a na ostalim privatnim svečanostima najviše 20 osoba.

Na pogrebima smije biti najviše 50 osoba, bez održavanja karmina, a sućut ožalošćenima ne smije se izražavati bliskim kontaktom.

Na svim javnim i društvenim okupljanjima (izložbe, priredbe, vjerska okupljanja, manifestacije i sl.) obvezna je upotreba dezinfekcijskih sredstava i nošenje maske za lice ili medicinskih maski te održavanje fizičke distance od dva metra.
Sportska natjecanja mogu se održavati samo bez prisutnosti gledatelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!