13:10 / 22.03.2020.

Autor: Hina

Stožer novinarima: Svojim primjerom pokažite kako se zaštititi od koronavirusa

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iz Stožera zahvaljuju medijima na svim dosadašnjim naporima u pravovremenom iznošenju informacija.
Stožer Civilne zaštite pozvao je u nedjelju predstavnike medija da svojim primjerom pokažu građanima kako se propisno zaštititi od koronavirusa te da pripraze na razmak sa sugovornikom prilikom javljanja i nose masku na propisan način.

"Pozivamo vas da svojim primjerom pokažete svim građanima kao se propisno zaštititi od koronavirusa, iako smo danas pogođeni i potresima. Na taj način možemo se zajednički obraniti od svih novih izazova", poručio je Stožer civilne zaštite predstavnicima medija.

- Tijekom jutra smo zaprimili mnoštvo dojava građana, a i sami svjedočimo kadrovima gdje predstavnici medija prilikom izvještavanja s terena ne poštuju dovoljan razmak između sugovornika i njih samih, pogotovo u izradi anketa, upozoravaju iz Stožera.

Mnogi, dodaju, niti ne nose maske ili ih ne primjenjuju na propisani način, tako da su prekrivena samo usta, ali ne i nos.

Iz Stožera zahvaljuju medijima na svim dosadašnjim naporima u pravovremenom iznošenju informacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!