Stožer: Priprema se zatvaranje Rafinerije u Sisku - Ina demantira

07.09.2018.

09:46

Autor: D.M./HRT

default error photo
Vladu pitaju je li upoznata s tim planovima ili mađarski MOL bez znanja partnera samostalno donosi jednostrane odluke, unatoč hrvatskim predstavnicima u Upravi.

Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak objavio je da ima dokumente iz Uprave Ine prema kojima se pripremaju dvije verzije plana o potpunom prekidu proizvodnje s datumima zatvaranja sisačke rafinerije 1. siječnja ili 1. svibnja 2019. 

- Reakcije na potencijalno zatvaranje Rafinerije nafte Sisak
- Ćorić: Otpremnine ili zamjenska radna mjesta

Vladu pitaju je li upoznata s tim planovima i skorim donošenjem odluke, ili mađarski MOL bez znanja partnera samostalno donosi jednostrane odluke, unatoč hrvatskim predstavnicima u Upravi. Kako je priopćeno iz Stožera, riječ je o novom obliku pritiska na radnike Rafinerije nafte u Sisku, koji je pripremljen dok su radnici koristili godišnje odmore.

"Očigledno da je velik krug ljudi uključen u to. Poslali smo više mailova mnogim suradnicima od nižih do viših razina. Sumnjam da se pored Uprave ovakve stvari mogu dešavati. Prva bi trebala znati hrvatska Vlada koja postavlja hrvatske članove Uprave. Ovoga puta je zabrinjavajuće to što se spominje priprema sredstava za otpremnine", izjavio je koordinator Stožera Predrag SekulićIz Ine su reagirali na objave o navodnom zatvaranju sisačke rafinerije navodeći kako Rafinerija nafte Sisak generira stotine milijuna kuna gubitaka i da takvo stanje nije održivo. Međutim, nikakve nove odluke nisu donesene, navodi se u kratkom priopćenju Korporativnih komunikacija Ine. "Ako bilo kakva odluka vezana uz budućnost rafinerije bude donesena, pravodobno i na odgovoran način ćemo obavijestiti sve uključene strane", dodaje se u priopćenju.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!