23:44 / 09.09.2020.

Autor: HRT

Stožer produljio mjere za Split i Zadar

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Broj prisutnih na "privatnim proslavama, svečanostima i karminama" ograničen na najviše 25.
Nacionalni stožer Civilne zaštite produljio je nužne epidemiološke mjere za Splitsko-dalmatinsku županiju do 24. rujna, te do 1. studenog za Zadarsku županiju gdje je odsad broj prisutnih na "privatnim proslavama, svečanostima i karminama" ograničen na najviše 25.

Informacije o pandemiji iz minute u minutu pratite na hrt.hr/koronavirus

Na prijedlog lokalnog Stožera civilne zaštite, načelnik Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović donio je danas odluku kojom se ograničenja u Zadarskoj županiji produžuju sve do 1. studenog.

Do tada je na snazi zabrana posjeta domovima za starije, održavanje organiziranih zabavnih okupljanja na brodovima, kao i svadbenih svečanosti s više od 50 osoba. Tako je uz ovu potonju stavku dodano da "na ostalim privatnim svečanostima i proslavama te karminama može biti prisutno najviše 25 osoba".

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 9. rujna je na prijedlog Stožera Splitsko-dalmatinske županije donio Odluku prema kojoj nužne epidemiološke mjere za područje županije ostaju na snazi do 24. rujna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!