10:27 / 21.03.2020.

Autor: Hina

Stožer redovitu konferenciju prvi put održao po novom režimu

-

-

Foto: - / -

MUP je pozvao medije da na konferencije za medije ne upućuju ton majstore i snimatelje već samo novinare kojima će biti osiguran sigurnosni razmak.
Nacionalni stožer civilne zaštite u subotu je prvi put održao svoju redovitu konferenciju po novom režimu, s ograničnim brojem snimatelja i tehničara, sve s ciljem zaštite zdravlja i sprječavanja širenja zarazne bolesti.

Prema novim pravilima, prijenos konferencija za medije, koje dvaput dnevno održava Stožer civilne zaštite, od subote snima i osigurava HRT od kojeg mediji mogu preuzeti signal po uobičajenoj proceduri.

MUP je pozvao medije da na konferencije za medije ne upućuju ton majstore i snimatelje već samo novinare kojima će za praćenje konferencije, kao i postavljanje pitanja biti osiguran sigurnosni razmak.

Navedene mjere poduzimaju se s ciljem zaštite zdravlja i sprječavanja širenja zarazne bolesti, stoji u obavjesti MUP-a koju je medijima proslijedila zagrebačka policija.

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović rekao je na početku konferencije da su se danas organizirali preko poola HRT-a što samo za sebe govori da je situacija ozbiljna.

U Hrvatskoj je u subotu potvrđeno ukupno 157 potvrđenih bolesnika od koronavirusa, što je za 29 više nego jučer, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Božinović je najavio u subotu zatvaranje javnih površina i ukidanje međugradskih linija zbog nepoštivanja propisanih mjera zaštite od zaraze.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!