16:42 / 23.03.2020.

Autor: D.M./HRT

Stožer u 16 sati: 9 novozaraženih, ukupno 315

-

-

Foto: - / -

U Hrvatskoj je do 16 sati broj zaraženih koronavirusom narastao na 315. Od jutra je potvrđeno još 9 slučajeva.
U Hrvatskoj je do 16 sati broj zaraženih koronavirusom narastao na 315. Od jutra je potvrđeno još 9 slučajeva. 

Koronavirus: iz minute u minutu


Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je na konferenciji za novinare u 16 sati kako je novih 9 oboljelih od koronavirusa, čime se ukupan broj zaraženih popeo na 315. Testirano je 2757 osoba, a čekaju se rezultati 33 testa. Pet pacijenata je na respiratoru. Dodao je kako u Daruvarskim toplicama nema oboljelih. Župan Bajs je potpuno opravdano smijenio ravnateljicu toplica zbog rada ugostiteljskog objekta što je suprotno preporukama, dodao je Beroš.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je kako je policija spremna za provedbu novih mjera te da će se od ponoći početi primjenjivati odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta. Pozdravio je odluku gradonačelnika Gline da smijeni načelnika glinskog Stožera civilne zaštite te dodao da, što se tiče spornog okupljanja na kojem je bilo više od pet osoba, svima slijede prijave Državnom inspektoratu.Božinović: Pomozite sebi da vam pomognemo

Pozvao je sve pravne osobe, a stožerima i policiji naredio da svi budu racionalni. "Ako ne želite da se zaustave gospodarske aktivnosti, dajte dozvole, organizirajte posao uz minimalan broj ljudi. Svatko mora poći od sebe. Moja poruka je svima: Pomozite sebi da vam pomognemo", zaključio je Božinović.

Govoreći o problemu beskućnika Božinović je kazao kako je to pitanje za lokalne stožere civilne zaštite. Mi smo humano društvo, vodimo brigu o svakom čovjeku, vodit ćemo brigu o onima koji su najhendikepiraniji", kazao je. Izvijestio je kako je u studentskom domu Cvjetno naselje zbrinuto 111 osoba.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za  javno zdravstvo  (HZJZ) Krunoslav Capak rekao je da HZJZ i Hrvatski zavod za hitnu medicinu preuzimaju zapovjednu ulogu nad županijskim organizacijama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!