Štrajka u PGŽ nema, izjednačeni su koeficijenti vozača Saniteta i Hitne

13:56 / 16.05.2022.

Autor: Hina/HRT

Vojko Braut

Vojko Braut

Foto: Goran Kovačić / PIXSELL

Štrajka vozača Saniteta u Primorsko-goranskoj županiji nema jer su u toj županiji koeficijenti vozača Saniteta izjednačeni s koeficijentima vozača Hitne službe, rekao je u ponedjeljak zamjenik župana Vojko Braut.

Braut je na konferenciji za novinare rekao kako štrajka vozača saniteta u toj Županiji nema i da sanitet u Županiji pripada županijskom Domu zdravlja.


Na upit o luci Mrtvaškoj, rekao je da su svi zahtjevi predstavnika Ilovika usvojeni, ali da svaki puta kada se njihovi zahtjevi prihvate, oni dođu s novim zahtjevima.


Zamjenik župana također tvrdi kako je napravljeno sve za što je županija mjerodavna, a da je za vraćanje državne linije Ilovik Mrtvaška, koju traže Ilovčani, mjerodavno resorno Ministarstvo. Dodao je da je vraćanje te linije sada nemoguće jer je riječ o gradilištu u Mrtvaškoj.


Braut se osvrnuo na nedavni prosvjed Ilovčana, ustvrdivši kako je "bilo najmanje Ilovčana, a više drugih koje su pokupili po putu" te da je "i ikonografija bila sporna."


- Ovo je sumrak pravne države, kada ustanova s javnim ovlastima, kao što je Županijska lučka uprava Mali Lošinj, ne može ući na gradilište projekta od 80 milijuna kuna, koji neće služiti samo Ilovčanima, nego i drugim otočanima, istaknuo je.


- Županija stoji iza ovog projekta i naša je nakana da projekt krene, da se uđe u gradilište, zaključio je Braut i pozvao državne institucije da asistiraju pri ulasku na gradilište.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!