14:01 / 28.02.2021.

Autor: B.A./HRT

Strani mediji: Preminuo jedan od najpoznatijih hrvatskih političara

Milan Bandić

Milan Bandić

Foto: Marko Prpić / PIXSELL

Smrt dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića vijest je i u stranim medijima.

Više američkih medija, poput ABC Newsa i Washington Posta, objavilo je vijest Associated Pressa u kojoj se navodi, pozivajući se na HRT, kako je Bandiću pozlilo oko ponoći te da je brzo odvezen u bolnicu, no da mu nije bilo pomoći.


U toj vijesti Bandića se naziva kontroverznim gradonačelnikom, populistom i jednim od najpoznatijih hrvatskih političara, koji je "vodio Zagreb zadnju 21 godinu uslijed niza korupcijskih skandala". Ističe se kako je izabran i nakon što je 2014. godine završio u zatvoru.


Neki ražalošćeni građani u nedjelju su zapalili svijeće ispred Bandićeva doma u Zagrebu, navodi se u vijesti.


Vijest o smrti zagrebačkog gradonačelnika objavljena je i u brojnim medijima u susjednim državama. Oni u BiH objavili su i izraze sućuti tamošnjih dužnosnika, među ostalima Bandićeva sarajevskog kolege Abdulaha Skake koji je rekao da je "hrvatska prijestolnica izgubila dugogodišnjeg lidera koji je živio i radio za svoj grad i njegove stanovnike".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!