16:49 / 28.02.2022.

Autor: V.G./Hina/HRT

Stranka rada i solidarnosti obilježila prvu godišnjicu smrti Milana Bandića

Obilježena prva godišnjica smrti Milana Bandića

Obilježena prva godišnjica smrti Milana Bandića

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

Vodstvo Stranke rada i solidarnosti obilježilo je prvu godišnjicu smrti dugogodišnjeg gradonačelnika Zagreba i prvog predsjednika stranke Milana Bandića polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Mirogoju, ustvrdivši kako je njegov lik ostao "nemjerljiv u sjećanju građana".

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti Slavko Kojić izjavio u ponedjeljak, nakon polaganja vijenca i svijeća te molitve, kako se po broju vijenaca na Bandićevu grobu vidi "koji je dojam i nakon godinu dana za njim ostao".

"Bandić je iz više različitih razloga od pojedinih grupa koji djeluju u javnom diskursu bio ozloglašavan. Međutim njegovo prisustvo, njegov lik u sjećanju građana je nemjerljiv i takav će ostati i u budućnosti, poručio je Kojić.

Dodao je kako je Bandić bio izrazito socijalno osjetljiv, humanist i uključiv, a uz njega i u njegovim programima i aktivnostima bilo je mjesta za svakoga - i s lijeve i desne te iz sirote i bogate strane.

- Ostavio je za sobom uredan grad i nebrojene projekte za pamćenje. I kako vrijeme bude prolazilo, uvijek će se govoriti i podsjećati Bandić je napravio ovo, Bandić je napravio ono, rekao je Kojić.

Ocijenio je kako se to neće ponoviti u bliskoj budućnosti jer su neke "ličnosti jednostavno drugačije i veće od ostalih" i obećao da će stranka slijediti tekovine pokojnog gradonačelnika.

Upitan što je s Bandićevom grobnicom, rekao je kako su ostala neka otvorena pitanja, ali u medijima čita kako je ta "saga privedena kraju" i da će se riješiti to pitanje, ali informacije o troškovima nema.

- Vidjeti ovdje drveni križ i nakon godinu dana, mislim da je to velika sramota za Grad Zagreb i aktualnu vlast, kazao je Kojić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!