14:30 / 21.11.2021.

Autor: Hina/HRT

Stranka rada i solidarnosti: Tomašević ovaj put udara na učitelje

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Stranka rada i solidarnosti u nedjelju je poručila da je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević udario na učitelje odlukom da im se neće isplatiti naknada za pratnju učenike, a predlažu da se novac osigura raspodjelom troškova rada Povjerenstva za ravnopravnost spolova. 

Reakcija je to na informacije da se učiteljima pet zagrebačkih škola koje su oštećene u potresu, neće isplatiti naknada za učitelje u pratnji učenika koji se autobusima prevoze na nastavu u drugu školu.

Ističu da je ta naknada učiteljima za prvo polugodište 2021. isplaćena u iznosu od oko 90 tisuća kuna, a da je Gradski ured za obrazovanje sada dolazi potvrdio da ona za drugo polugodište neće biti isplaćena iako su učitelji tijekom cijelog polugodišta pratili djecu od mjesta okupljališta do škole u kojoj se odvija nastava i natrag.

Gradska vlast omalovažava i podcjenjuje vrijedan posao učitelja koji su svakodnevno s nekoliko tisuća djece na njihovom putu do škole i natrag, ističu iz te stranke.

Predlažu i da se sredstva za učitelje namaknu preraspodjelom sredstava Povjerenstva za ravnopravnost spolova, jer tvrde da grad koji se tuži na besparicu, u isto vrijeme šakom i kapom daje udrugama i povjerenstvima koji odgovaraju njihovoj ideološkoj agendi.

Tako je samo za Povjerenstvo za ravnopravnost spolova koje vodi Rada Borić, grad u prijedlogu proračuna za 2022. godinu planira izdvojiti 250.000 kuna od kojih je, napominju, pretežiti dio namijenjen za intelektualne i osobne usluge i službena putovanja po Hrvatskoj i svijetu.

Tu vidimo rješenje za učitelje samo preraspodjelom sredstava toga povjerenstva može se namaknuti stotinjak tisuća kuna za naknadu vrijednim učiteljima i učiteljicama, poručuju iz Stranke rada i solidarnosti.

To što ova garnitura zagrebačke gradske vlasti ne nalazi novac za naknade učiteljima izraz je sebičnosti, a to što ne završava s obnovom škola u planiranim rokovima izraz je njezine nesposobnosti, dodaju iz te stranke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!