14:49 / 03.03.2020.

Autor: HINA/HRT

Stranka umirovljenika u Jurišićevoj otvorila Umirovljenički kutak

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Umirovljenički kutak otvoren je u Stranci umirovljenika u Jurišićevoj 1, a taj su projekt ostvarile ta stranka, udruga Zajedno smo jači i SDP, koji je izradio i program za umirovljenike.
Umirovljenički kutak otvoren je u Stranci umirovljenika u Jurišićevoj 1.  Taj su projekt ostvarile ta stranka, udruga Zajedno smo jači i SDP, koji je izradio i program za umirovljenike.

Predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić rekao je da je Umirovljenički kutak zamišljen kao mjesto za socijalizaciju i druženje. Podupro je SDP-ov plan za umirovljenike te najavio parlamentarnu suradnju tih dviju stranaka.

- Vjerujemo da će SDP u budućoj odgovornosti za vlast povećati mirovine te ostvariti druge projekte, dodao je Grujić.

 Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, koji je bio na otvorenju Umirovljeničkog kutka, rekao je da je dostojanstvo umirovljenika u Hrvatskoj danas na najnižoj razini. 
Istaknuo je i kako SDP planira izgraditi domove za umirovljenike.

- Hrvatska u zadnjih 30 godina nije izgradila nove kapacitete, u SDP-u imamo poseban plan kako izgraditi domove za umirovljenike za oko 10 tisuća osoba, rekao je Bernardić te dodao kako bi se gradnjom domova umirovljenicima dala i prilika za dostojanstven život.

Također, najavio je gradnju tzv. dnevnih boravaka za umirovljenike gdje bi mogli kvalitetno provoditi vrijeme.

Kao rješenje za male mirovine, Bernardić je najavio usklađivanje visina mirovina s rastom BDP-a, ali i stimulaciju za one koji dulje ostanu u svijetu rada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!