12:08 / 08.11.2019.

Autor: Zrinka Perić/IMS/HRT

Strašan zločin u Vukovaru

Foto: Zrinka Perić/HRT

Foto: Zrinka Perić/HRT

Foto: - / HRT

Četrdesetogodišnjakinja iz Petrovaca pokraj Vukovara, za kojom policija intenzivno traga od srpnja ove godine, pronađena je mrtva.
Četrdesetogodišnjakinja iz Petrovaca pokraj Vukovara, za kojom policija intenzivno traga od srpnja ove godine, pronađena je mrtva. Tijelo 46-godišnjakinje pronađenoje u jami za sakupljanje otpadnih voda u dvorištu obiteljske kuće u Petrovcima. Osumnjičeni suprug ispitan je u Državnom odvjetništvu. Protiv njega je podnesena kaznena prijava za teško ubojstvo. Prijeti mu kazna zatvora od 10 do 40 godina.

Da majku nije vidio ni čuo čak mjesec dana, policiji je još u srpnju prijavio sin. Nakon mjeseci istrage i poligrafskih ispitivanja pretražili su im dvorište i u jami pronašli tijelo. Osumnjičeni suprug mjesecima je sve uvjeravao da je ona živa. S njezina je mobitela sam sebi slao poruke. Monstruozan zločin Petrovce je zavio u crno.

Policija objavila detalje užasa u Petrovcima

Policiji je nestanak prijavljen koncem srpnja. Uslijedila je opsežna potraga. Informacije kojima je policija raspolagala (obavljeni razgovori s članovima obitelji, rodbinom, prijateljima) nisu bile svrhovite i nisu raspolagale pronalaskom osobe. Naknadnom analizom su uočene kontradiktornosti, a potom prikupljenim operativnim saznanjima utvrđena je sumnja da se 50-godišnjak može dovesti u vezu s nestankom osobe.

Policija je u 10:30 na izvanrednoj konferenciji otkrila detalje užasa u Petrovcima, gdje su u septičkoj jami pronašli žensko tijelo. Osumnjičenog supruga otkrio je SMS koji si je slao s njezina mobitela. "Ovo je jedan od kompliciranijih slučajeva u zadnje vrijeme", rekao je Goran Lovrić, zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske policije.Samim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su se neutvrđenog dana u mjesecu srpnju muškarac i žena prvo verbalno, a zatim i fizički sukobili. Nakon sukoba osumnjičeni joj je nanio više reznih rana. Na mjestu je preminula. Mrtvo tijelo osumnjičeni je umotao u pokrivače i odmah je prebacio u septičku jamu. Osigurao je jamu da se ne pronađe", rekao je Krešimir Hunjet, voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!