12:43 / 11.06.2019.

Autor: I.H./Hina

Štromar: Mostovi su opasni za život građana

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Mostovi su očito opasni za život građana, zato ih treba sanirati, ali treba napraviti kompletne analize i planove kada je koji na redu i na koji način se mora sanirati, poručio je Štromar.
Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar (HNS) ustvrdio je u utorak da je do rasprave o sigurnosti mostova u Zagrebu između njega i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića došlo zbog ugrožene sigurnosti građana, a ne zbog svađe HNS-a i Bandića.

- Štromar najavio zatvaranje svih zagrebačkih mostova koji su prijetnja ljudima!
- Lavina reakcija na urušavanje zagrebačkog mosta

- Ovdje je u pitanju čista sigurnost građana. Mostovi su očito opasni za život građana, zato ih treba sanirati, ali treba napraviti kompletne analize i planove kada je koji na redu i na koji način se mora sanirati, poručio je Štromar iz Muzeja Mimara, gdje je s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek sudjelovao na savjetovanju konzervatora.

Na pitanje je li za to kriv Bandić, s obzirom na to da se na cestama i izgledu Zagreba stalno radi, a sigurnost građana je ugrožena, Štromar je istaknuo da svatko mora raditi svoj posao, te napomenuo da zagrebačka Gradska skupština, na temelju prijedloga gradonačelnika, donosi proračune, planove i programe.

Upitan je li građevinska inspekcija izašla na teren i ima li nekih rezultata u vezi s najavom inspekcije sigurnosti mostova u Zagrebu, Štromar je podsjetio da građevinska inspekcija više nije dio Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja nego Državnog inspektorata.

- Mi smo im uputili dopis da izađu i naprave sve što po zakonu trebaju učiniti, sada je na njima da odrade sve što se mora odraditi, kazao je Štromar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!