08:58 / 07.11.2018.

Autor: V.K./HRT

Štromar: Neće biti preslagivanja u Vladi

-

-

Foto: - / -

Mjera subvencioniranih stambenih kredita ove je godine bila iznimno uspješna. Zahtjev za subvenciju kredita predale su 3033 mlade obitelji, odobreno je 2900 zahtjeva.
U emisiji "A sada Vlada", u kojoj je gostovao Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja, bilo je riječi o subvencioniranim stambenim kreditima, e-dozvolama, ali i o aktualnim pitanjima u politici. 

Predrag Štromar pohvalio se da je mjera subvencioniranih stambenih kredita ove godine imala izuzetan uspjeh s pristiglih 26 posto više zahtjeva nego lani - 3033 mlade obitelji predale su zahtjev za subvenciju kredita, odobreno je 2900 zahtjeva. Hrvatska ide prema dolje na listama konkurentnosti i tu se uvijek gledaju e-dozvole. Na pitanje ima li pomaka s e-dozvolama, Štromar je odgovorio kako se mnogo učinilo 2013. godine na e-razvoju, ali došlo je do stagnacije. "Ponovno smo počeli intenzivno raditi na tome", rekao je.

U medijima se dosta nagađalo o tome hoće li nakon okrupnjivanja Kluba zastupnika Milana Bandića krenuti i njegov ulazak u Vladu. "To se neće dogoditi. Vlada će i dalje biti u ovom sastavu. Neće biti preslagivanja. Izuzetno nam je bitna stabilnost Vlade zato što je to preduvjet za ostvarivanje reformi", naglasio je Štromar.

"Neki siju paniku i strah, zveckaju oružjem i često koriste povijest za svoje dnevno političke svrhe. Oni zaboravljaju da su 90-ih i Hrvati bili izbjeglice i zato se i mi moramo humano odnositi prema migrantima", rekao je Štromar. "Dokument koji će biti potpisan u Marakešu govori samo o načinu postupanja prema migrantima, a mi i dalje sami odlučujemo o svemu", naglasio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!