08:16 / 02.03.2018.

Autor: HRT

Štromar ponavlja: Nitko neće završiti na ulici

-

-

Foto: - / -

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar rekao je da nitko neće završiti na ulici
Zakon o najmu stanova podignuo je popriličnu buru u javnosti, ali i u sabornici. O tome mogu li zaštićeni najmoprimci i vlasnici stanova pronaći kompromisno rješenje jutros se razgovaralo u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar rekao je da nitko neće završiti na ulici, a predstavnik stanara, odvjetnik Marko Fak objasnio je zbog čega zaštićeni najmoprimci nisu zadovoljni zakonom.

Fak je ponovio kako su zaštićeni najmoprimci u potpunosti nezadovoljni ovakvim prijedlogom zakona. Ovaj zakon legalizira deložaciju 10 tisuća ljudi, istaknuo je.

Štromar je rekao kako je stambeno pitanje izuzetno bitno, ali i privatno vlasništvo. Posljednjih dana smo vidjeli koliko su maksimalizirane liste zahtjeva i s jedne i s druge strane te znamo da upravo stoga ovo pitanje nije rješavano 20 godina.

Nitko do sada nije imao hrabrosti donijeti odluku. Želimo biti pravna država i regulirati sve te odnose. Mislim da ovim zakonom riješavamo problem, a pet godina je dovoljno vremena za riješiti sva pojedinačna pitanja. Svaki slučaj od ove 3 tisuće je drugačiji, naglasio je Štromar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!