Štromar: Sutra ćemo znati novog direktora APN-a

29.01.2020.

12:04

Autor: A.P.C./S.M./T.V./HRT

default error photo
Direktor Agencije za promet i posredovanje nekretninama Krešimir Žunić, koji je od te agencije kupio POS-ov stan po povlaštenim uvjetima, bit će smijenjen, najavio je ministar graditeljstva Predrag Štromar.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar izjavio je da će sutra biti poznato tko će biti novi direktor Agencije za promet i posredovanje.

- Ostavimo da prođu potrebne procedure i poslije sjednice Vlade znat će se tko je novi direktor, kazao je Štromar okupljenim novinarima ispred Banskih dvora.


Ranije je najavio da će dosadašnji direktor Krešimir Žunić, koji je od APN-a kupio POS-ov stan po povlaštenim uvjetima, biti će smijenjen. Kazao je i da se provjera je li možda i netko drugi zaposlen u APN-u na takav način riješio svoje stambeno pitanje.

Izjavu Krešimira Žunića o kupnji stana koja se po javila u medijima komentirao je i premijer Andrej Plenković.

-
Moram priznati, to je neobična izjava i cijela ta situacija. Imat ću razgovor s ministrom Štromarom, pa ćemo vidjeti o čemu se radi. Djeluje mi dosta neobično to sve skupa, rekao je Plenković.

Saborska je oporba slučaj šefa APN-a Krešimira Žunića koji je od te agencije kupio POS-ov stan za svega 975 eura po četvornom metru nazvala u srijedu zastrašujućim i sramotnim.

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk istaknuo je da 'mnogi osjećaju susramlje zbog v.d. ravnatelja APN-a'. Očekujem da će se to riješiti po najkraćoj mogućoj zakonskoj proceduri. To je teret koji Vladi ne treba, a na DORH-u je da utvrdi ima li tu odgovornosti u kaznenopravnom smislu, a ne samo moralne, poručio je Bauk.

Za GLAS-ovu Anku Mrak Taritaš riječ je o zastrašujućem otkriću. Zastrašujuća je reakcija tog čovjeka koji ne vidi ništa sporno u tome što koristi svoju poziciju da dođe do stana koji je ispod bilo koje tržišne cijene u Zadru, ispod tisuću eura. Njemu je najspornije to što treba izaći pred premijera Plenkovića, a ima tako malo nekretnina, što je zastrašujuće i sramotno, smatra Mrak Taritaš.

Nikola Grmoja iz Mosta, pak, kaže da nije šokiran slučajem Žunić. Svaki dan imamo novu aferu, jedna afera poklapa drugu i nema smisla to uopće više komentirati, rekao je dodavši da je više fokusiran na antikorupcijske zakone i demografske probleme.

HNS-ovac Milorad Batinić ustvrdio je da je njegova stranka nebrojeno puta pokazala način na koji rješava probleme. I ministar Štromar je i svojom reakcijom i načinom isto pokazao kako treba rješavati takve situacije. Ravnatelja treba razriješiti, poručio je kratko Batinić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!