18:04 / 20.04.2018.

Autor: S.M./Hina

Štromar u Čazmi: Za energetsku obnovu zgrada više od mlrd. kn

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Štromar je s bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom potpisao odluku o energetskoj obnovi zgrada tamošnje osnovne škole. U to će se uložiti 11 milijuna kuna.
Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar u Čazmi je rekao kako očekuje da će se sredstava namijenjena za energetsku obnovu javnih zgrada vrlo brzo povećati sa sadašnjih 380 milijuna kuna na više od milijardu kuna zbog velikog odaziva na raspisane natječaje.

Štromar
je s bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom potpisao odluku o energetskoj obnovi zgrada tamošnje osnovne škole. U to će se uložiti 11 milijuna kuna.

Ministar graditeljstva istaknuo je da je za energetsku obnovu zgrada osigurano 380 milijuna kuna, ali da dosad zaprimljeni zahtjevi premašuju 800 milijuna. Stoga smo privremeno zatvorili natječaj kako bismo ocijenili sve pristigle ponude, rekao je. Naglasio je, međutim, da su pronašli način kako bi uložili  još 380 milijuna kuna te dodatnih 260 milijuna u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU-a. Sve zajedno to je malo više od milijardu kuna, a očekujem da se novi krug natječaja otvori na jesen, istaknuo je ministar Štromar.

Pohvalio je Bjelovarsko-bilogorsku županiju koja je, ocijenio je, jedna od najaktivnijih i najuspješnijih županija kad je riječ o energetskoj obnovi zgrada. U ovoj županiji u implementaciji je više od 20 takvih projekata, a očekuje se dodatnih 30 i više projekata koji će biti odobreni i ugovoreni. To je na razini Osječko-baranjske županije koja ima mnogo više škola, stoga čestitam županu i suradnicima, rekao je Štromar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!