20:14 / 14.06.2018.

Autor: S.M./Hina

Štromar: Vlasnicima stanova vlasništvo, a najmoprimcima krov nad glavom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dodao je i da je 1. rujna 2023. krajnji rok kada vlasnici stanova stupaju u posjed svog vlasništva.
Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar izjavio je da će konačnim prijedlogom zakona o izmjenama i dopuni Zakona o najmu stanova, koji je bio danas na Vladi, vlasnici stanova znati kada će konačno ući u svoje vlasništvo, a najmoprimci će biti sigurni da će imati krov nad glavom.

Dodao je i da je 1. rujna 2023. krajnji rok kada vlasnici stanova stupaju u posjed svog vlasništva. Pojasnio je kako će zaštićeni najmoprimci imati pravo prvenstva kod kupnje ili POS-ova stana, subvencioniranja kredita ili stana kojeg nudi jedinica lokalne samouprave.

Naveo je i da će zaštićeni najmoprimci, koji se jave za natječaj za kupnju POS-ova stana, u roku od dvije godine morati napustiti stanove koje koriste.

Na pitanje kako komentira najnovije napetosti između predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović i Vlade, Štromar je odgovorio da svatko u državi mora raditi svoj posao, pa tako i vlada radi svoj posao. Istaknuo je kako vlada za demografske mjere ima osigurano 1,9 milijadi kuna za pronatalitetne politike.
Naveo je i da je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u ovoj godini osiguralo je 42 milijuna za subvencioniranje stambenih kredita, a za koju godinu to će doći na 200 milijuna kuna godišnje. To je način kako se treba raditi i neka svatko radi svoj posao, rekao je Štromar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!