Stručni skup u organizaciji Hrvatskog društva logoraša

24.02.2023.

13:49

Autor: HRT/IMS

Stručni skup u organizaciji Hrvatskog društva logoraša

Stručni skup u organizaciji Hrvatskog društva logoraša

Foto: HRT / HTV

U Osijeku se održava stručni skup u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora. Predavači su bivši pripadnici osječke 106. i 3. gardijske brigade, koji okupljenima kao svjedoci vremena govore o zbivanjima te ulozi i doprinosu branitelja u obrani Osijeka i okolice tijekom Domovinskog rata.

- To je prilika da ovim profesorima danas na ovom skupu progovorimo upravo o toj žrtvi i temi da se ne zaboravi, da oni u svojim predavanjima u srednjoj i osnovnoj školi,a mogu svjedočiti i govoriti djeci kako su branitelji se organizirali, kako smo se naoružavali, kako smo se tada kao šksolki prijatelji udružili zajedno branimo svoj grad, branimo državu.Nemojte zaboraviti mi smo tada imali tek nešto više od 20 godina, poručio je Damir Buljević, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, Osijek.

Profesor povijesti u OŠ "Bratoljub Klaić" Mario Fišter naglasio je kako ovakvi seminari puno pomažu u radu s mladim naraštajima koji se trebaju upoznati s istinom o Domovinskom ratu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!