19:40 / 03.09.2018.

Autor: I.M./HRT

"Strukovne škole su škole za budućnost Hrvatske"

-

-

Foto: - / -

Je li ova godina i kurikularna reforma donijela novosti i u strukovnom obrazovanju, pitali smo pomoćnika ministrice obrazovanja Vladu Prskala.
U hrvatskom sustavu strukovnog obrazovanja znatnih promjena nije bilo u proteklih dvadesetak godina. Je li ova godina i kurikularna reforma donijela novosti i u strukovnom obrazovanju, pitali smo pomoćnika ministrice obrazovanja Vladu Prskala.

Prskalo je rekao kako se kurikularna reforma provodi u 18 strukovnih škola. Prihvatili smo izazov, ne želimo da se više ta priča odgađa te smo stoga uveli dualni model obrazovanja. Krenuli smo s eksperimentalni modelom, u naše strukovne škole uvodimo zanimanja koja trebaju gospodarstvu, istaknuo je Prskalo.

Istaknuo je kako su otvorili vrata gospodarstvu da bi formiralo svoju buduću radnu snagu. Prema njegovim riječima, bilježi se lagani rast zanimanja za  strukovno obrazovanje.

Cilj im je nizom mjera strukovna zanimanja kvalitetnije pozicionirati kako bi učenici bili motiviraniji za njih... i da nakon završene škole mogu pronaći svoje mjesto pod suncem. Ova priča ide u smjeru da imamo škole koje će našim učenicima ponuditi budućnost. To je i naša budućnost, naš opstanak - kroz strukovne škole zaustaviti iseljavanje mladih ljudi na ovim prostorima, rekao je Prskalo.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!