Ukrajinski novinari snimaju reportažu o Hrvatskoj

16.07.2021.

17:09

Autor: Stana Živkušić/Regionalni dnevnik/HRT

Studijsko putovanje za strane novinare

Studijsko putovanje za strane novinare

Foto: Regionalni dnevnik/IMS / HRT

Hrvatska turistička zajednica organizirala je studijsko putovanje našom najjužnijom županijom s vodećim ukrajinskim TV kanalom 1+1. Snimaju u Dubrovniku, Slanom, Mljetu, Pelješcu i Korčuli, a sve će tijekom kolovoza objaviti u emisiji koju mjesečno prati oko 10 milijuna ljudi.

Najjužniji dio naše županije svojim ljepotama privlači brojne turiste i posjetitelje, ali i ugledne strane televizijske kuće. Tako i vodeći ukrajinski TV kanal 1+1.

- Shvatili smo da bi ovo bila izuzetno dobra promocija za Hrvatsku u Ukrajini, govori Petra Posilović, voditeljica PR odjela HTZ-a.

Zato je organizirano studijsko putovanje na kojem su snimljene posebne reportaže posvećene Hrvatskoj.

Naš je zadatak da kroz kulturu, narodne nošnje, tradiciju i gastronomiju našim gledateljima pokažemo što se ovdje može doživjeti, da im prenesemo onaj pravi doživljaj mjesta u kojem se nalazimo, rekla je Natallia Shcuka, voditeljica emisije.

A Hrvatska - kao i njezina najjužnija županija, mnogo toga mogu ponuditi svojim gostima. Od vrhunske gastronomije do stoljetne tradicije i kulture.

- Ali i isto tako sve ono čime se gosti mogu baviti. Mislim da će dolazak u Korčulu i snimanje Korčule biti kruna emisije koja će se prikazati na velikom ukrajinskom tržištu, naglasila je Hana Turudić, direktorica TZ Korčule.

- Pogotovo je u ovo doba korone to izuzetan događaj, odnosno poticaj eventualnom daljnjem razvitku turizma, daljnjem dolasku gostiju iz tih krajeva i popularizacija Korčule, što je nama izuzetno važno, istaknuo je Tonči Boždarić, Korčula.

Važno je i da su naši posjetitelji sigurni dok borave u svim hrvatskim krajevima.

- A sada je u tijeku i Stay safe kampanja koja poziva turiste da budu odgovorni, da su sigurni u našoj zemlji, kao i kampanja koja je u tijeku "Trust me, I*ve been there, rekla je Petra Posilović, voditeljica PR odjela HTZ-a.

Ovi Ukrajinci će se, ako im se ponovno pruži prilika - sigurno vratiti.

- Mi mnogo putujemo i radimo, ali ako okolnosti dopuste, vratit ćemo se upravo ovdje, da u miru kao turisti popijemo kavu, rekla je Natallia Shcuka, voditeljica emisije.

A nakon emitiranja njihove emisije, Ukrajinci i Rusi mogli bi dodatno ojačati turističku sezonu - ako epidemiološke mjere to dopuste. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!