Subota u znaku masovnog cijepljenja

08.05.2021.

16:31

Autor: Regionalni dnevnik/P.F./HRT

Masovno cijepljenje

Masovno cijepljenje

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Subota protječe u znaku masovnog cijepljenja ljudi u velikim gradovima. 

Kolegama se u cijepljenju na Zagrebačkom velesajmu pridružio i ministar zdravstva Vili Beroš.

Već nekoliko dana imamo više izliječenih nego novozaraženih koronavirusom. Bolest je potvrđena kod još 1342 osobe pa je i dalje nužan oprez. Preminulo je 36 ljudi. 

U Zagrebačkoj županiji akcija cijepljenja traje u 9 gradova. Ovog vikenda cijepit će se 20.000 ljudi, i to uglavnom Pfizerovim cjepivom. 

Ovoga je vikenda na osam lokacija u Osječko-baranjskoj županiji nastavljeno masovno cijepljenje protiv koronavirusa. Podsjetimo, 1. travnja na 11 punktova u cijeloj županiji počelo je masovno cijepljenje, a dosad je stiglo oko 85.000 doza cjepiva svih četiriju registriranih proizvođača. Na dan se može cijepiti oko 2500 građana.     

I u splitskoj Spaladium areni, nakon dolaska veće količine cjepiva, počelo je cijepljenje vikendom. Evo što javlja novinarka HRT-a Franka Jović Tonkli.

U sportskim dvoranama u Koprivnici i Križevcima cijepit će se po 1800 ljudi, najviše dosad u jednom danu u toj županiji. Plan je da se veliki punktovi otvaraju dvaput tjedno, srijedom i subotom. U srijedu se cijepe djelatnici žurnih službi i prosvjetari. Dosad se prijavilo gotovo 80% prosvjetnih djelatnika.

Ravnatelj NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar rekao je danas da su više građana Zagreba cijepili AstraZenecinim nego Pfizerovim cjepivom protiv COVID-a te da će s ponedjeljkom potrošiti gotovo sve doze AstraZenecina cjepiva.

Prema podacima iz središnjeg registra cijepljenih osoba e-Cijepih, u petak, 7. svibnja, utrošeno je 53.059 doza cjepiva. Time je premašen rekord od 29. travnja, kada je cijepljeno 46.887 osoba. Od početka cijepljenja utrošeno je 1.078.760 doza cjepiva te je cijepljeno 835.320 osoba, od kojih je 243.440 primilo dvije doze. Time je cijepljeno 25% odraslog stanovništva, objavio je HZJZ.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!