Sućut premijera i predsjednika Sabora u povodu stradavanja vatrogasca

01.08.2022.

10:56

Autor: T.V./HRT/Hina

Plenković i Jandroković

Plenković i Jandroković

Foto: Patrik Macek/Edina Zuko / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputili su u ponedjeljak izraze sućuti u povodu smrti vatrogasca Gorana Komlenca koji je u nedjelju smrtno stradao kod Dubrovnika prilikom obavljanja dužnosti.

- S velikom žalošću primio sam vijest da je jučer u gašenju požara smrtno stradao Goran Komlenac, cijenjeni dubrovački vatrogasac. Izražavam najdublju sućut i poštovanje njegovoj obitelji te Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, djelatnicima JVP Dubrovački vatrogasci i članovima DVD Orašac, napisao je Plenković u poruci sućuti na Twitteru.

Jandroković je u brzojavu sućuti obitelji naveo da je s velikom žalošću primio vijest o smrtnom stradavanju Gorana Komlenca prilikom gašenja požara kod Zatona Dubrovačkog.

- U ovim teškim trenucima za Vas, kao i za cjelokupno hrvatsko vatrogastvo, u ime zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora te osobno izražavam Vam iskrenu sućut i duboko suosjećanje, naveo je Jandroković.

Istaknuo je da hrvatski vatrogasci svakodnevno iskazuju svoju požrtvovnost i hrabrost u nesebičnom pomaganju drugima, a tragičan gubitak gospodina Komlenca još je jednom nažalost ukazao na svu opasnost, težinu i odgovornost vatrogasnog posla.

- Cjelokupna vatrogasna zajednica, kao i građani Dubrovnika i dubrovačko-neretvanske županije, zasigurno će se sjećati Gorana Komlenca kao čovjeka koji se iz ljubavi prema bližnjima predano davao u cilju zaštite njihovih života i imovine. Na tome mu izražavamo trajnu zahvalnost svih nas, napisao je Jandroković u brzojavu sućuti.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!