Sud odbacio tužbe protiv Društva prijatelja dubrovačke starine

15:47 / 19.02.2021.

Autor: T.V./HRT

Dubrovačke zidine

Dubrovačke zidine

Foto: HTV / HRT

Općinski sud u Dubrovniku odbacio je tužbe, koje su protiv Društva prijatelja dubrovačke starine podignuli bivši gradonačelnici Vido Bogdanović i Andro Vlahušić te predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač. 

Tužbom su tražili poništenje Ugovora o održavanju i korištenju gradskih zidina, potpisanog između Grada i DPDS-a, prema kojem se između njih dijeli milijunski prihod od prodaje ulaznica za zidine.

- Sud se uopće nije upuštao u ocjenu zakonitosti ovog ugovora. On je odbacio tužbu, zato što smatra da mi nemamo interesa pokrenuti ovu tužbu. Ovo je jedan očekivan ishod. Mi ćemo, naravno, pokrenut žalbu i nastavit ovu borbu, rekao je Jadran Barač, predsjednik GO SDP-a Dubrovnik.

- Ja sam podržao, kao bivši gradonačelnik, gospodina Barača, i dalje podržavam svakoga tko smatra da upravljanje dubrovačkim zidinama, tj. prihod koji se ostvaruje od dubrovačkih zidina, treba pripasti Gradu Dubrovniku, a da DPDS treba nastaviti svoj dio rada, poručio je Andro Vlahušić, bivši gradonačelnik Dubrovnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!