10:22 / 09.03.2020.

Autor: M.Š./Hina

Sudar cisterne i automobila kod Karlovca, jedna osoba poginula

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Jedna je osoba smrtno stradala u sudaru osobnog automobila i cisterne u ponedjeljak ujutro u Lugu Draganićkom kod Karlovca.
U prometnoj nesreći u Lugu Draganičkom poginuo je u ponedjeljak oko 7 sati vozač ford fieste (57) koja se sudarila s cisternom, a uzrok nesreće nije službeno potvrđen ni nakon očevida koji je završio u ranim poslijepodnevnim satima.

Karlovačka policija priopćila je da se teren sanira te da je promet pušten jednom trakom uz regulaciju prometne policije.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Dražen Žužek rekao je Hini da su jutros, odmah po dolasku na teren, zaustavili istjecanja goriva iz spremnika prevrnutog kamiona i lož ulja iz cisterne, odnosno obavili su kontrolirano istjecanje i spriječili otjecanje u okoliš i kanalizaciju.

Naknadno je po nalogu inspektorice za zaštitu okoliša Dubravke Janeković došla ovlaštena tvrtka Eko Blic iz Petrinje te njihovi djelatnici obavljaju pretakanje sadržaja cisterne, sanaciju prometnice i sanaciju zelenih površina uz nju.

Promet se od sedam do 13 sati tim djelom državne ceste DC1 preusmjeravao na županijsku cestu Ilovac - Mahićno i lokalnu cestu Mahićno - Tuškani - Zagraj - Bencetić.

Video: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!