Suđenje bivšem gradonačelniku Požege te još petorici okrivljenika

11.10.2021.

16:36

Autor: Regionalni dnevnik/P.F./HRT

Suđenje bivšem gradonačelniku Požege te još petorici okrivljenika

Suđenje bivšem gradonačelniku Požege te još petorici okrivljenika

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu počelo je suđenje bivšem HDZ-ovom gradonačelniku Požege i bivšem saborskom zastupniku Darku Puljašiću te još petorici okrivljenika.Puljašića optužnica tereti za krivotvorenje isprave i subvencijsku prijevaru od gotovo milijun kuna. Riječ je o sumnji na lažiranje faktura pri dogradnji jedne osnovne škole u Požegi.

Svi okrivljenici rekli su da se ne osjećaju krivima. Rasprava je nastavljena svjedočenjem vještaka, a o prijedlogu obrane da se pribave novi dokazi, sud će odlučiti tijekom dokaznog postupka.

- Obrana prvenstveno smatra da je bitno pribaviti podatak jesu li navedena sredstva koja su isplaćena od strane Ministarstva regionalnog razvoja gradu Požegi sredstva državne potpore ili ne. Smatramo da se radi o odlučnoj činjenici da bi uopće opstalo ovo kazneno djelo, rekao je Hrvoje Krivić, odvjetnik prvookrivljenog Darka Puljašića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!