09:05 / 10.11.2020.

Autor: M.Š./HRT

Suđenje Kameničkom za strašnu nesreću u Ilici iza zatvorenih vrata

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Policija je nakon očevida utvrdila da je Marin Kamenički vozio brzinom od čak 195 km/h.
Marinu Kameničkom (23) koji je u kolovozu 2018. usmrtio dvije žene jureći u sportskom mercedesu Ilicom gotovo 200 kilometara na sat sudit će se iza zatvorenih vrata, odlučio je na početku suđenja u utorak zagrebački Županijski sud.

Branitelji optuženog, odvjetnici Nikola Mandić i Ivan Stanić, zatražili su isključenje javnosti navodeći da je Marin Kamenički mlađi punoljetnik koji sada ima svoju obitelj i maloljetno dijete.

Dodali su i da je optuženi nakon nesreće bio izvrgnut agersivnom medijskom izvještavanju.

Tužiteljica Albina Tisanić Grzelja se složila s prijedlogom obrane navodeći da bi se javnost mogla isključiti s rasprave tijekom iznošenja optuženikovih osobnih prilika radi zaštite njegovog privatnog života.

Sutkinja Irena Kvaternik prihvatila je zahtjev obrane te je sa suđenja isključila javnost ističući da je riječ o mlađem punoljetniku čije će se okolnosti iz privatnog života iznositi tijekom suđenja. 

Optužnica tereti Kameničkog da je 23. kolovoza 2018. u 21,10 sati upravljao Mercedesom AMG Ilicom u smjeru zapada. Tom prilikom se kretao brzinom od 195 kilometara na sat, iako je bio svjestan da je brzina ograničena na 50 kilometra na sat.

Došavši do Ilice 442, zbog prevelike brzine kretanja izgubio je nadzor na upravljačem i udario u rubni kamen te se zarotirao prešavši u drugi smjer.

U nekontroliranom kretanju svojim vozilom je udario u opel astru u kojoj je na suvozačkom mjestu sjedila Nadica Hoflinger, a koja je poginula do dolaska hitne pomoći.

U sudaru je poginula i Laura Stelio koja se nalazila na suvozačkom sjedalu mercedesa, a koju je nakon ispadanja iz vozila udario Renault Clio koji se kretao Ilicom u smjeru istoka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!