10:02 / 08.03.2018.

Autor: S.M./Hina

Suđenje Lovrić Merzel odgođeno do ponedjeljka

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Početak suđenja je odgođen jer je okrivljena tvrtka Popec koja je prodala zgradu Hitne pomoći navodno otišla u stečaj
Suđenje bivšoj SDP-ovoj sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel odgođeno je do ponedjeljka, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu. Lovrić Merzel se sudi za niz nezakonitosti - od primanja mita i pranja novca do neosnovanog plaćanja savjetnika, preplaćivanja zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na zabave.

Početak suđenja je odgođen jer je okrivljena tvrtka Popec koja je prodala zgradu Hitne pomoći navodno otišla u stečaj. Sud o tome nije bio obaviješten službeno pa će se to provjeriti u sudskom registru, kazao je odvjetnik Čedo Prodanović. Dodao je da će se novo ročište održati u ponedjeljak.

Suđenje je zakazano nakon što je Vrhovni sud u prosincu presudio da sudac Turudić nije mogao odbiti nagodbu Uskoka s poduzetnikom Željkom Žužićem koji je kao suoptuženik priznao da je bivšoj županici dao sto tisuća eura mita.
Osim Žužića i Lovrić Merzel optuženi su i predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobešćak, Bernard Popec koji je županiji prodao zgradu za Hitnu pomoć, županicin nećak Dalibor Rožanković i voditelj u Hrvatskim šumama Zvonko Rožić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!