14:26 / 22.04.2020.

Autor: I.Z./Hina

Suđenje Smiljani Srnec među prvima kad varaždinski sud nastavi s radom

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL, arhiva

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Pavlic je kazao da se utvrđuju mogućnosti održavanja sudskih rasprava uz poštivanje svih epidemioloških preporuka.
Suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kuću u Palovcu prošle godine, među prvima će se nastaviti kada se na varažinskom sudu steknu uvjeti za zdravstveno siguran nastavak rada.

Izjavio je to glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda Igor Pavlic nakon što je Vrhovni sud potvrdio prvostupanjsko rješenje kojim su odbijeni prijedlozi za izdvajanje dokaza koje je obrana smatrala nezakonitima.

Pavlic je kazao da se utvrđuju mogućnosti održavanja sudskih rasprava uz poštivanje svih epidemioloških preporuka.

- Tako još nije poznato hoće li se suđenje Smiljani Srnec, nastaviti putem video veze ili na redovnom ročištu. No, ono će sigurno biti zakazano među prvima, uz poštivanje strogih uputa za sprječavanje zaraze, kazao je Pavlic.

Suđenje Smiljani Srnec prekinuto je 21. siječnja kada je sudac Tomislav Brđanović odbio zahtjev obrane da se kao nezakonit izdvoji zapisnik o očevidu. Obrana je uložila žalbu te se čekao pravorijek Vrhovnog suda.

Nakon rješenja Vrhovnog suda kojim je odbio žalbu optuženice i potvrdio prvostupanjsko rješenje Županijskog suda u Varaždinu, aktualizirano je pitanje nastavka suđenja s obzirom da sudovi u tijeku pandemije koronavirusa rješavaju samo hitne predmete.

Smiljana Srnec, rođena 1974. optužena je da je svoju sestru Jasminu Dominić, rođenu 1977. ubila u ljeto 2000. godine s najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu, nanijevši joj višestruke prijelome kostiju glave, a tijelo je potom sakrila u zamrzivač.

Jasminin nestanak prijavljen je 2005. a međimurska policija je 16. veljače prošle godine zaprimila dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u obiteljskoj kući Dominićevih, pronađen leš tada nepoznate osobe.

Istoga dana uhićena je Smiljana Srnec koja se otada nalazi u pritvoru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!