12:05 / 18.09.2019.

Autor: D.M./Hina

Suđenje Smiljani Srnec počinje 15. listopada

Foto: arhiva, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: arhiva, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Odvjetnik optužene Krešimir Golubić, novinarima je samo kratko rekao da obrana osporava navode u optužnici.
Glavna rasprava u suđenju Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić počet će 15. listopada, rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic nakon danas održanog pripremnog ročišta. Odvjetnik optužene Krešimir Golubić, novinarima je samo kratko rekao da obrana osporava navode u optužnici.

Nakon što je 22. kolovoza optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu potvrdilo optužnicu protiv Smiljane Srnec zbog ubojstva Jasmine Dominić čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu, u srijedu je održano pripremno ročište, zatvoreno za javnost, na kojem su stranke izložile svoje dokazne prijedloge, a državni odvjetnik je izložio optužnicu i iznio dokaze na kojima je temelji.

- Optužena se očitovala o optužnici, ne smatra se krivom", rekao je nakon ročišta glasnogovornik suda te dodao da su stranke izložile dokaze koje namjeravaju iznijeti na raspravi, a sud je dokazne prijedloge prihvatio i odredio termin početka glavne rasprave.

- Rasprava o ovom predmetu počinje 15. listopada u 9 sati. Radi koncentracije raspravljanja određena su i daljnja ročišta, 17., 18. i 21. listopada. Dana 15. listopada će biti ispitana tri svjedoka, 17. dva svjedoka, a za 18. i 21. listopada su pozvani vještaci koji su dali svoje nalaze i mišljenja u istrazi", najavio je Igor Pavlic.

Na novinarsko pitanje odgovorio je da nije bilo zahtjeva da suđenje bude nejavno te dodao kako stranke tu mogućnost mogu tražiti kad počne rasprava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!