13:31 / 11.06.2019.

Autor: HRT

Suđenje za Fimi mediju opet odgođeno zbog bolesti Nevenke Jurak

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na temelju mišljenja medicinskog vještaka Ivice Mažuranića, sud je utvrdio da Jurak nije sposobna za raspravu zbog nastavka liječenja.
Ponovljeno suđenje u slučaju Fimi media na Županijskom sudu danas je još jednom odgođeno zbog bolesti optužene Nevenke Jurak, vlasnice marketinške agencije preko koje je, prema tvrdnjama USKOK-a, izvlačen novac iz državnih institucija i tvrtki, među ostalim i za HDZ-ov crni fond. Novo ročište najavljeno je za 17. rujna.

Sud je na temelju mišljenja medicinskog vještaka Ivice Mažuranića utvrdio da Jurak nije raspravno sposobna zbog nastavka liječenja.

Predsjednica sudskog vijeća Irena Kvaternik obvezala je obranu Nevenke Jurak da ponovno dostavi svu medicinsku dokumentaciju radi daljnjeg utvrđivanja njezine raspravne sposobnosti.

Kada su sudu prošlog rujna predočavali liječničku dokumentaciju koja dokazuje da nije sposobna pratiti suđenje, obrana Nevenke Jurak ustvrdila je da ona svakako želi biti na ročištima na kojima bi prvooptuženi bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader trebao iznijeti svoju obranu.

Zbog zdravstvenih tegoba Nevenke Jurak iznošenje Sanaderove obrane više je puta odgađano još od početka prošlog srpnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!