22:55 / 11.02.2021.

Autor: Dnevnik/HRT/IMS

Zbog kršenja mjera stigle prijave i novčane kazne

Željko Kerum

Željko Kerum

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Udruga Glas poduzetnika objavila je da je dobila kaznu od 20 tisuća kuna, a njihov čelnik Hrvoje Bujas od 10 tisuća zbog prošlotjednog prosvjeda u Zagrebu. Prekšrajno su prijavljeni i svi sudionici rođendanske proslave Ivice Mornara na kojoj je u kaštelanskoj konobi Željka Keruma bilo i pet splitskih sudaca. Zbog kršenja protuepidemijskih mjera kažnjen je i šibensko-kninski dožupan Nikola Blažević.

Udruga Glas poduzetnika objavila je da je dobila kaznu od 20 tisuća kuna, a njihov čelnik Hrvoje Bujas  od 10.000 zbog prošlotjednog prosvjeda u Zagrebu. Navodi se da su prekršili zabranu okupljanja više od 25 ljudi, nisu držali razmak ni nosili maske.

Premijera Plenkovića novinari su pitali kako, s obzirom na to, komentira druga okupljanja na kojima je bilo više od 25 osoba, poput studentskih zabava i mise za Stepinčevo.

- Mislim da moramo biti realni u takvim situacijama. Ako su te stvari na otvorenom, ako se ljudi ne zadržavaju dugo i drže dalje jedni od drugih, onda mislim da se tu može razumjeti o kakvoj vrsti događaja je riječ. Takvih događaja nije bilo puno, ograničenje od 25 i dalje stoji, poručio je Andrej Plenković.

Splitska policija priopćila je da će 11 sudionika proslave u kaštelanskoj konobi "Pršut" prekršajno odgovarati jer nisu nosili maske. Uz to Ivica Mornar bit će prekršajno sankcioniran jer je organizirao privatno okupljanje, a Željko Kerum kao odgovorna osoba u tvrtki u sklopu koje posluje ugostiteljski objekt. Među sudionicima slavlja bilo je i pet splitskih sudaca.

Također zbog kršenja protuepidemijskih mjera, policija je prekršajno kaznila šibensko-kninskog dožupana Nikolu Blaževića. Tereti ga da je prekršio epidemiološke mjere prilikom organiziranja večere u kninskom hotelu zbog čega je ranije podnio ostavku na dužnost načelnika županijskog Stožera civilne zaštite. Policijskim istraživanjem utvrđeno je da je Blažević organizirajući večeru kojoj je nazočilo ukupno sedam osoba iz različitih kućanstava prekršio ograničenja koja se odnose na privatna okupljanja donesena odlukom Nacionalnog Stožera Civilne zaštite. Blažević pak tvrdi da nije kršio nikakve mjere te da večera nije organizirana u restoranu hotela već u 'nečijoj kući'.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!