16:13 / 17.02.2020.

Autor: Anita Markovina Radnić/IMS/HRT

Sukob liječnica i ravnatelja pred kamerama

-

-

Foto: - / -

Nema kraja sukobima u Domu zdravlja Splitsko-dalmatinske županije. Sočnih izjava nije nedostajalo.
Nema kraja sukobima u Domu zdravlja Splitsko-dalmatinske županije. Najnoviji slučaj se odigrao pred kamerama, prije ročišta na Općinskome sudu u Splitu. ariola, nakon što su ga prozvale, bivši ravnatelj Dragomir Petric tužio je dvije liječnice iz Hrvatske udruge ugovornih ordinacija.

Liječnice Marija Divić i Josipa Rodić najprije su optužile bivšeg ravnatelja Dragomira Petrica da zbog manjka liječnika narodu uskraćuje zdravstvenu zaštitu, nakon čega je on podignuo tužbe zbog klevete. Danas su ga na konferenciji za novinare uoči ročišta na sudu optužili i za namještanje natječaja i sumnjive bagatelne nabave.

Tužio ih je, poručuju jer su "rekle da je car gol te da se kadrovske križaljke nisu dobro slagale". "A sočnih izjava nije manjkalo. "U tim firmama su zaposleni nečiji sinovi. Imate bagatelne nabave ispod 499. 000 kuna i više tih nabava. DORH i USKOK imaju svjedoka za takve nabave", kaže predsjednica Sekcije ginekologa HUUGO-a dr. med. Marija Divić. Dodaje i kako Petric više nije ravnatelj već savjetnik ravnatelja. A trebao bi, kaže - biti u mirovini.

Dragomir Petric tvrde da opet lažu. Napomenuo je kako je davanje ovakvih izjava prije rasprave na sudu - kazneno djelo! "!Jedna od ovih što su govorile je već osuđena lažljivica na ovom istom sudu", naglasio je. Kao savjetnik ravnatelja, odgovara Petric Petric "radi prema zakonu, i prije i sada" i "u deset godina ništa u njegovom radu 'nije nađeno'.

Tužbu protiv Petrica podignuo je i DORH; zbog sumnje na organizirani kriminal unutar Doma zdravlja, podsjeća Divić, a pojavila se, kaže, i nova, proširena snimka o izboru ravnatelja. Sudeći po onome što se događalo danas tužbi će, nema sumnje - biti još, s obje strane.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!