Sukob Obersnela i Komadine

18.12.2018.

18:02

Autor: K.M.P./M.M./HRT

default error photo
Nakon što je saborska zastupnica Ana Komparić Devčić napustila SDP - sukobila su se dvojica najjačih SDP-ovaca u Rijeci.
Nakon što je saborska zastupnica Ana Komparić Devčić napustila SDP - sukobila su se dvojica najjačih SDP-ovaca u Rijeci. Najprije je Zlatko Komadina prozvao Vojka Obersnela da je najviše zaslužan za politički put Komparić Devčić. Nakon toga Obersnel je uzvratio Komadini da je na čelo SDP-a doveo Davora Bernardića i održava ga na toj poziciji unatoč rasulu u stranci.

Nakon oštre prepirke tko je komu mentor - danas su obojica dignula kočnicu. No ipak, slažu se u ocjeni prelaska Komparić Devčić u Klub Milana Bandića koji je u koaliciji s HDZ-om.

"To je nerazumljivo, neopravdano i neoprostivo", rekao je Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik.

"Ona je napustila stranku, promijenila svjetonazor, u najmanju ruku čudno", kaže Zlatko Komadina, primorsko goranski župan.

I dok Obersnel i Komadina ističu kako je svatko slobodan otići iz SDP-a te da ostaju oni najjači, Arsen Bauk nada se da osipanja više neće biti.

"Nadam se da na takav način nećemo više jačati klub, a ako se i dogodi preživjet ćemo", rekao je Bauk.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!