Sukošanski svećenik nakon časne sestre ponovno napao ženu i dobio 15 dana zatvora

18.05.2022.

12:40

Autor: V.G./Hina/HRT

Sukošanski svećenik uhićen

Sukošanski svećenik uhićen

Foto: Vladimir Šetka / HRT

Zbog napada na 43-godišnju ženu, sukošanski svećenik D.K. (43) sljedećih 15 dana provest će iza rešetaka zadarskog zatvora, izvijestio je glasnogovornik Općinskoga suda u Zadru Davor Dubravica.


U priopćenju se navodi da je zadarska policija podigla optužni prijedlog protiv D.K. zbog prekršaja protiv javnog reda i mira te ga je istog dana dovela pred dežurnog suca Općinskog suda u Zadru. Optužnim prijedlogom D.K. se tereti da je 17. svibnja deset minuta poslije ponoći u Sukošanu, u Ulici Hrvatskih branitelja, na javnome mjestu dostupnom većem broju građana, narušio javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način na štetu 43-godišnje A.S.

Pri povratku u župnu kuću vidio je susjedu koja se vraćala s posla, izašao iz vozila i zatrčao se prema njoj glasno vičući, da bi je zatim uhvatio s obje ruke za vrat i počeo snažno stiskati. Žena se istrgnula, a D.K. ju je zatim odgurnuo, zbog čega je pala na tlo i zadobila površinsku ozljedu nožnog zgloba i stopala, stoji u priopćenju. Sudac je nakon ispitivanja okrivljenika, zbog opasnosti od ponavljanja djela, odredio zadržavanje D.K. u maksimalnom zakonskom trajanju od petnaest dana, nakon čega je prepraćen u zadarski zatvor.

Na novinarski upit Dubravica je dodao kako nije poznato je li osumnjičenik u trenutku napada bio pod utjecajem alkohola jer nije izvršeno alkotestiranje. Novi napad D.K. je počinio dva tjedna nakon što je napao 70-godišnju časnu sestru zbog čega je deset dana proveo u zatvoru, jer je Općinski sud u Zadru procijenio da bi mogao ponoviti nedjelo za koje su ga teretili.

Zadarska biskupija osudila svećenikov nasilni čin

Zadarska nadbiskupija koja je otvoreno osudila i prvi svećenikov nasilni čin, danas je priopćila kako je upoznata da je svećenik u Sukošanu sudjelovao u javnoj svađi i napao ženu.

Ističu da mu je poslije napada na časnu sestru, 26. travnja, oduzeta župnička služba te da mu je nakon izlaska iz zatvora naloženo "da u najkraćem roku pripravi administrativnu primopredaju župe i pođe na liječenje". Biskupija je u priopćenju izrazila žaljenje i ispriku žrtvi i svima koje je nasilje potreslo te navela da je "očekivano ogorčenje javnosti na ovakav događaj koji predstavlja čin za svaku osudu, posebice što se radi o svećeniku koji ima biti uzor i primjer dobrog ponašanja".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!