10:47 / 10.10.2018.

Autor: I.M./Hina

SUOZNHB neće organizirano na prosvjed u Vukovaru

-

-

Foto: - / -

Svjedoci smo jedne plemenite ideje koju različiti interesni i politički krugovi danima pretvaraju u bojno polje i poligon za osobne ili skupne promocije i obračune", navodi u priopćenju predsjednica Saveza Ljiljana Alvir.
Iz Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja  (SUOZNHB) objavili su u srijedu da neće organizirati sudjelovanje svojih članova na skupu 13. listopada u Vukovaru na kojem će se prosvjedovati zbog nedovoljnog rada institucija na procesuiranju ratnih zločina, ali zahvaljuju svima "koji će dati iskrenu podršku apelu žrtve za istinom i pravdom".

Alvir za HRT: Srbi iz Borova Sela znaju gdje su grobnice, ali šute


 "Svjedoci smo jedne plemenite ideje koju različiti interesni i politički krugovi danima pretvaraju u bojno polje i poligon za osobne ili skupne promocije i obračune", navodi u priopćenju predsjednica Saveza Ljiljana Alvir i ističe kako se time čini šteta žrtvama i nanosi nova bol njihovim obiteljima.

Zbog toga će, kaže, obitelji žrtava i nestalih hrvatskih branitelja sami odlučiti o svom sudjelovanju na skupu.

"Molimo sve plemenite ljude koji su poziv na skup shvatili kao domovinsku dužnost prema žrtvi da se 13. listopada tako i ponašaju", zaključuje Ljiljana Alvir.

Prosvjed organizira Grad Vukovar na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom kao glavnim inicijatorom skupa, na kojemu se očekuje da će zbog nedovoljnog rada nadležnih institucija na procesuiranju ratnih zločina prosvjedovati najmanje 15.000 ljudi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!