09:27 / 11.12.2019.

Autor: Ivica Grudiček/HRT

Suprug odbio svjedočiti protiv Smiljane Srnec

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nastavlja se suđenje Smiljani Srnec, suprug Ivica iskoristio blagodat nesvjedočenja.
Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavlja se suđenje Smiljani Srnec, optuženoj da je prije gotovo dva desetljeća ubila svoju sestru Jasminu i njezino tijelo sakrila u zamrzivač.

Jutros se sudu odazvao suprug Smiljne Srnec - Ivica koji je iskoristio blagodat nesvjedočenja.

Suđenje je nastavljeno čitanjem isprava iz spisa o očevidu i pretrazi obiteljske kuće u Palovcu od 16. veljače, kada je pronađeno tijelo žrtve u zamrzivaču.

Sudac Tomislav Brđanović pročitao je presudu Općinskog suda u Čakovcu iz 2016. kojom je Smiljana Srnec osuđena na zatvorsku kaznu od četiri mjeseca, uvjetno na godinu dana zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Pročitana je i prekršajna prijava iz 2013. protiv njena oca Martina Dominića zbog obiteljskog nasilja, prijava protiv njega iz 2000. zbog narušavanja javnog reda i mira, kao i presuda iz 1990. na šest mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana zbog na nanošenja ozljeda. 

Odvjetnik optužene Krešimir Golubić skrenuo je pozornost na fotografiju s obdukcije na kojoj se vidi sijeda vlas ili dlaka koja nije konstatirana niti istražena.

Optužba nema više dokaznih prijedloga, odbijeni prijedlozi obrane

Zamjenica županijske državne odvjetnice Irma Bagarić kazala je da optužba nema daljnjih dokaznih prijedloga. Golubić je predložio pozivanje petero svjedoka radi davanja iskaza o Jasmininom boravku u Zagrebu za vrijeme studija, kao i pokus kojim bi se utvrdilo kako se otisak prsta optužene našao na crnoj vreći u kojoj je bilo zamotano tijelo žrtve.

Optužba smatra da su ti prijedlozi obrane irelevantni s namjerom odugovlačenja, jer su vještaci o tome već dali svoje iskaze.

Sudsko vijeće potom je odlučilo odbiti prijedloge obrane, na što je odvjetnik Golubić uputio prigovor, a sucu je odgovorio kako još nije spreman na iznošenje obrane te je zatražio još vremena za pripremu.

Suđenje Smiljani Srnec nastavlja se 17. prosinca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!