11:14 / 02.04.2019.

Autor: M.Š./HRT

Suradnja Neovisnih za Hrvatsku i HSP-a

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Neovisni za Hrvatsku i Hrvatska stranka prava (HSP) u Saboru su održali konferenciju za novinare na temu "Sporazum o suradnji na izborima za Europski parlament".
Političke stranke Neovisni za Hrvatsku (NHR) i Hrvatska stranka prava (HSP) potpisale su u ponedjeljak Sporazum o suradnji na izborima za Europski parlament, a zajedničku listu objavit će početkom idućeg tjedna.

- Sporazumom pokazujemo političku volju i spremnost na suradnju sa srodnim političkim strankama, kazao je u obraćanju novinarima u Saboru politički tajnik i saborski zastupnik NHR-a Zlatko Hasanbegović.

Neovisne za Hrvatsku i Hrvatsku stranku prava, dodao je, veže zajedničko političko pravaško-starčevićansko ishodište, zajednička vizija o mjestu i položaju hrvatskog naroda i države u EU-u, zajednička vizija Europe kao zajednice slobodnih, suverenih i neovisnih europskih naroda.

- Zajedničku listu za Europski parlament dvije političke stranke predstavit će početkom idućeg tjedna, a na listi će osim saborskih zastupnika Kluba Neovisni za Hrvatsku biti predsjednik HSP-a Karlo Starčević i zamjenik gradonačelnika Kutine Damir Markuš, najavio je Hasenbegović.

Predsjednica NHR-a Bruna Esih naglasila je da su u njezinoj stranci otvoreni za suradnju sa svim političkim strankama koje se pronalaze u vrijednostima koje zastupaju, vraćanju dostojanstva našoj domovini, a bez osobnih zahtjeva, ucjena i pritisaka.

Predsjednik HSP-a Karlo Starčević kazao je da je sporazum s NHR-om novi znak zajedništva u hrvatskoj državotvornoj politici, jedina politička opcija koja zastupa sveopće narodne i nacionalne interese. 

- Mi smo jedini politički čimbenik koji vas neće izdati, mi možemo pogriješiti, ali nećemo vas slagati, izdati ili prevariti. Dolazimo služiti, a ne vladati, istaknuo je Starčević, pozvavši građane da izađu na izbore za Europski parlament.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!