14:37 / 29.08.2018.

Autor: Hina

Suradnja Stranke Milana Bandića i riječke NL Bura

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Bandić je rekao kako bi i Burić jednog dana mogao od Rijeke napraviti isto tako kao u Zagrebu ili nešto bolje. Uvijek mlađi nadmaše starije ili učenici profesore, dodao je.
Predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić i predsjednik riječke Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić u srijedu su na konferenciji za novinare najavili zajedničku političku suradnju na svim izborima u Hrvatskoj.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je Buriću što će biti zajedno na budućim izborima. Najavio je da će u petak održati konferenciju za novinare kod Burića u Rijeci za koju pripremaju "jedno ugodno iznenađenje na dobrobit Riječana". Nije loša bura ne samo u Rijeci, nego i šire u Hrvatskoj. Bolje krepat nego molat. Evo, to je naš program naš. Idemo delat, gremo delat, poručio je Bandić.

Na pitanje novinara je li ta suradnja uključuje i izbore za predsjednika Republike, Bandić je odgovorio: Moja sva energija i kliker su usredotočeni na moj šesti mandat u Zagrebu. Sve u svoje vrijeme. A u politici kažu mudriji od mene - 'jutro je pametnije od večeri' ili još ljepše rečeno 'nikad ne reci nikad'. Ima vremena do tada.

Bandić je rekao kako bi i Burić jednog dana mogao od Rijeke napraviti isto tako kao u Zagrebu ili nešto bolje. Uvijek mlađi nadmaše starije ili učenici profesore, dodao je Bandić.

Za Burića je kazao da je čovjek iz gospodarstva, iz realnog sektora te da ima "dosta utakmica u nogama" i zna kako raditi.

Burić je zahvalio Bandiću što ga je pozvao i što kreću u "jednu izvanrednu političku suradnju". Kazao je da se veseli izazovima i političkoj borbi. "U toj političkoj areni našao sam sinergiju s gospodinom Milanom", rekao je.

Istaknuo je da u tu suradnju kreću jer je Zagreb primjer razvijenog grada iz kojeg ljudi ne odlaze, u kojem žele živjeti te da je izvanredan turistički i gospodarski grad. Velika mi je želja da Rijeka postane grad kao Zagreb i da ga pokuša prestići. Uspoređujući Zagreb i Rijeku - to su dva planeta, rekao je Burić. Kazao je da je smisao njihove suradnje "boljitak svih naših građana".

Podsjetio je da je Nezavisna liste Bura novoosnovana stranka te da su osvojili četiri vijećnička mjesta u riječkom Gradskom vijeću i dva u Županijskog skupštini, a on je bio u drugom krugu izbora za gradonačelnika Rijeke. Rekao je da imaju oko 150 članova, a za usporedbu SDP ih ima 300, te da imaju ogroman potencijal u Rijeci.

Istaknuo je da su na Predsjedništvu i Glavnom odboru svoje stranke jednoglasno glasali za suradnju sa strankom Bandić Milan 365 - Strankom rada i solidarnosti.

Bandić je najavio da će biti još objava suradnje sa strankama na lokalnoj razini, s prepoznatljivim ljudima.
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!