19:06 / 07.06.2019.

Autor: Dinko Kreštalica/V.K./HRT

Suradnja vrhunskih sportaša i Hrvatske vojske na Sljemenu

-

-

Foto: - / -

Na važnost bavljenja sportom i brige o zdravlju podsjetili su zapovjednici svih rodova Hrvatske vojske.
Na važnost bavljenja sportom i brige o zdravlju podsjetili su zapovjednici svih rodova Hrvatske vojske. Njih više od 150 uz ministra Damira Krstičevića, proslavljenog alpinista Stipu Božića te zlatne veslače braću Sinković uspeli su se na Sljeme i pokazali suradnju vrhunskih sportaša i Hrvatske vojske.

Vojnički život pun odricanja olakšava zajedništvo - 4 i pol kilometra dug uspon odradili su besprijekorno.

- To je ta paradigma hrvatske vojske iz domovinskog rata. Za mnom, znači dati primjer, a ne ono, kreni pa biti pozadi, rekao je Damir Krstičević, ministar obrane.

Slika hrvatskog vojnika slika je sportaša.

- Za sportaša, zapravo za alpinista, a jednako tako i za vojnika kojemu možda i najviše treba alpinističko iskustvo, vrlo je važno to da upozna planinu i upozna sebe na planini, istaknuo je Stipe Božić.

- Treba biti jak psihički, fizički i mentalno. Pripreme utječu jako puno. Svaka postrojba omogućava svojim pripadnicima da se i psihički spreme, govori Nikola Knežević, najspremniji hrvatski vojnik.

Prvi su na cilj počeli stizati već nakon sat i desetak minuta.

- Bili smo i na Velebitu. Super je, vrijeme nas služi, ugodno za hodanje, vjetrić, dobro je, ističe Robert Poljak, zapovjednik 1. motorizirane bojne Sokolovi GOMBR-e HKoV-a.

- Čujte nama je u genima more, a nije planina, ali evo, izdržimo i to. Mornarica može sve, naglašava Milan Blažević, zapovjednik obalne straže.

A da mogu sve, dokazali su njihovi kolege - pritom i vrhunski sportaši - braća Sinković.

- Mislim da mi možemo dati puno vojsci, a vojska može puno dati nama, rekao je Martin Sinković, veslač.

- Razgovarali smo o svemu, razgovarali smo o tome što smo zajedno napravili. Imamo mi još jako puno posla.  Motivirani smo da još snažimo i jačamo pobjedničku Hrvatsku vojsku, naglašava ministar Krstičević.

A za kraj su opet pokazali zajedništvo - poslali su poruku našoj nogometnoj reprezentaciji uoči sutrašnjeg susreta.

- Jedno srce jedna duša jedna Hrvatska! Sretno vatreni!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!