20:19 / 10.11.2018.

Autor: HRT

Susret Zbora ratnih izvjestitelja HRT-a

-

-

Foto: - / -

Uoči godišnjice pada Vukovara u tom je gradu održan susret Zbora ratnih izvjestitelja HRT-a koji su bili jedini kanal između javnosti i onoga što se događalo na ratištima.
Polaganjem vijenaca obilježena je 27. godišnjica stradanja Bogdanovaca, sela nedaleko od Vukovara. Poginula su 133 branitelja i civila, među kojima i devet branitelja albanske nacionalnosti. Pad Bogdanovaca bio je početak sloma obrane Vukovara.

Uoči godišnjice pada Vukovara u tom je gradu održan susret Zbora ratnih izvjestitelja HRT-a koji su bili jedini kanal između javnosti i onoga što se događalo na ratištima. Njihov rad bio je od presudne važnosti za prenošenje istine o Domovinskom ratu te snažno oružje protiv velikosrpske propagande.  

"Nismo često puta ni znali da li smo na prvoj crti bojišnici ili dalje, ali mislim da taj zanos koji smo svi u Hrvatskoj osjećali, a, naravno, i mi kao ratni izvjestitelji, bio je pretočen u informaciju i izvještaj", rekao je ratni izvjestitelj Zlatko Mehun.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!