Susreti lokalne samouprave - sve informacije na jednome mjestu

24.11.2022.

13:30

Autor: HRT

14. Susreti lokalne samouprave, Zadar

14. Susreti lokalne samouprave, Zadar

Foto: HTV / HRT

U Zadru se na 14. susretu lokalne samouprave okupilo oko 350 sudionika - gradonačelnika, načelnika i gospodarstvenicima. Među temama o kojima razgovaraju su upravljanje imovinom, financiranje, digitalno i transparentno poslovanje, gospodarenje otpadom i ušteda energije. 

Na susretu lokalne samouprave u Zadru sudjeluje i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica te ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina


- Jedinice lokalne samouprave i usluga koju ona pruža građanima i poduzetnicima bitne su i predstavljaju temelj, kako bi građani imali kvalitetne usluge ali i kako bi poduzetnička klima mogla ostvariti sve što je potrebno, istaknuo je ministar Malenica.


- Mi s gradovima, ne samo s gradovima, već i sa županijama i općinama, ali posebice s gradovima, intenzivno surađujemo. U zadnjim godinama i godinama koje su pred nama je sve veći broj projekta i ta je suradnja jednostavno neophodna, rekao je ministar Ivan Paladina.


- Ono što je bitno jest da se ovo treba događti periodično, 1-2 puta godišnje,  da bi mogli saznati sve novo, jer ovdje imamo informacije od Vlade, od poduzetnika, od svih čimbenika koji rade na tome da jedinice lokalne samouprave mogu lakše funkcionirati, rekao je gradonačelnik Slatine Denis Ostoršić.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!