Šuta: Puljkov jurišnik Skoko laže

21.04.2023.

17:32

Autor: Hina/HRT/R.S.

Tomislav Šuta

Tomislav Šuta

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Direktor splitske gradske tvrtke Vodovoda i kanalizacije (ViK) Tomislav Šuta poručio je gradskom vijećniku Centra Igoru Skoki da laže kada tvrdi da ta tvrtka u deset godina nije naplatila sto milijuna kuna duga i da je stupanj upravljanja njome kriminalan.


Skoko je jutros iznio optužbe u vezi s gradskom komunalnom tvrtkom Vodovodom i kanalizacijom.

Šuta je pak poručio je da je Puljkov jurišnik danas nastavio spiralu laži i mržnje protiv zaposlenika ViK-a i njega osobno, da inače na takve lažne objede ne odgovara, no, dodao je, radi se o ugrožavanju digniteta svih zaposlenika ViK-a čiji je pošteni rad danas okaljao neistinama.

- U prvom redu to se odnosi na unutarnju reviziju koju sam naručio kao uprava iz koje jasno da je naplata dugovanja u ViK-u nikad bolja upravo zahvaljujući predanom radu djelatnika koji se time bave. Druga laž je vezana za navodnu nenaplatu dugovanja općine Lećevice iako ViK s istom ima sporazum i bjanko zadužnicu kao instrument naplate. Koliko god se Centrovi jurišnici trudili nabaciti blato na naš zajednički rad u ViK-u u proteklom mandatu, iza nas će ostati bageri od Trogira do Podstrane i tri gradska proračuna vrijednosti realiziranih projekata, a Centar istovremeno nije u stanju niti ishoditi dozvole kako bi započeo projekte koje im je gradonačelnik Andro Krstulović Opara ostavio, poručio je Šuta.

Skoko je jutros među ostalim izjavio da je primjer lošeg upravljanja i pogodovanja u ViK-u općina Lećevica, koja je toj gradskoj tvrtki ostala dužna dva milijuna kuna za vodovodnu infrastrukturu Županijskog centra za gospodarenje otpadom, te da je Šuta nedavno tražio da se zaposle tri osobe želeći "uhljebiti tri HDZ- ovca".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!