17:39 / 01.09.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Sutra mišljenje o kandidatima za čelnika Vrhovnog suda

Vrhovni sud

Vrhovni sud

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

Sutra se održava Opća sjednica Vrhovnog suda na kojoj će se dati mišljenja o kandidatima za čelnika tog suda. Postupak je komentirao predsjednik Republike koji se još prije izjasnio da će njegov kandidat biti sudac Radovan Dobronić, a kratko je izbor predsjednika vrhovnog suda komentirao i premijer.


- U cijelom mehanizmu izbora ima malo politike, ali to je zato da vrhovni sud i suci ne bi sami upravljali time. Tu treba postaviti određene granice. Neovisnost pravosuđa da, ali potpuna neovisnost i potpuna neodgovornost, e brate mili, toga nema nigdje. Ako to većina u Saboru želi, neka tako napravi, ali to će morati objasnit hrvatskoj javnosti za sada vidim da nitko nije, a ima uvijek zluradih i zločestih ljudi koji blate gospodina Dobrovića ni kao stručnjaka ni kao osobu, rekao je Zoran Milanović, predsjednik RH.

- Nju su klevetali i vrijeđali, povlačili po blatu na što ona nije pristajala, istaknuo je.

- Jesmo li bliže pitanju rješenja što se vas tiče predsjednika vrhovnog suda nego što smo bili prije 2 tjedna ili? Nije se ništa posebno dogodilo u 2 tjedna, nismo još imali ni parlamentarnu većinu, govori Andrej Plenković, predsjednik Vlade.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!